Миш-маш в гювече

Дарина ИвановаДарина ИвановаГотвач20510461
20/08/2018
"И така става, и така е много вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 010
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. (аз използвах белтъците)
  • чушки - 1 бр. печена зелена + 1 бр. печена червена
  • патладжани - 1 бр. печен малък
  • домати - 1 бр.
  • извара - 100 г (може да се замени със сирене)
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1/4 глава
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювечето нарязваме на парченца печените чушки и патладжана. Отгоре поръсваме с магданоз и лук.

След това нареждаме нарязания на кръгове домат и поръсваме с останалия магданоз и лук.

Разпределяме изварата равномерно на един слой и разчупваме яйцата отгоре.

Поръсваме със сол и черен пипер. Печем на 220 градуса за 20 мин, а след това махаме капака и допичаме за 5 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар