Лучено по панагюрски (Подлучени яйца по панагюрски)

20/08/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727224
"Минутки за класика - Лучено по панагюрски "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 279
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на малки парчета. Ако не е осолена, се поръсва със сол, запържва се до златисто в тиган.

Яйцата се чукват едно по едно в тигана при запържената сланина. Разбъркват се леко, като се внимава да не се раздробят прекалено.

Когато яйцата са почти готови, се добавя 1 напълнена с вода черупка от яйце (или 1 - 2 с. л. вода), разбърква се внимателно и котлонът се изключва. Яйцата се оставят леко да поизстинат.

През това време се счукват в хаванче скилидките чесън заедно с 2 щипки сол, разбърква се с киселото мляко и се прибавя към охладените яйца. Разбърква се и се разпределя в порционни чинии. По желание може да добавите малко количество студена вода, за да разредите млякото до желаната гъстота.

Лученото по панагюрски може да се остави в хадилник, за да се охлади преди поднасянето.

За любителите на по-пикантното: загрейте няколко супени лъжици олио в тиган и в него запържете една-две червени люти чушки. След като чушките отпуснат лютивината си в олиото и то стане червено, полейте всяка порция лучено с пикантното олио.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар