Чорба от леща

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
23/03/2011
"Като истински любители на българската кухня никога не отказваме покана за чорба от леща "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78 371
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената леща се измива и се слага да ври. Към възврялата леща се прибавя керевизът (корените). Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода.

Когато лещата омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, който се слага в кипящо олио. Лукът се задушава, докато придобие стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре.

Полученото се разбърква с бульон от лещата , докато се разреди. Сипва се към общата чорба. След като се свари се слага чесън на скилидки или нарязан на дребно.

Към чорбата обезателно се прибавя чубрица на клонки.

Рейтинг

5 13
4 7
3 9
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Марина
Марина
26.02.2016 18:31
Аз обичам да добавям и кимион към лещата.
0
0
Nina Nikolova
Nina Nikolova
29.01.2016 15:32
изпровах я, но наистина липсва информация за морковите. И аз оцет не съм слагала.
0
0
Грета Тодева
Грета Тодева
06.02.2014 18:25
Супер, ще я изпробвам тази бързичка рецепта, но липсва информация за морковите...... предполагам понеже трудно увират, трябва се сложат с лещата?
2
0
валентина
валентина
27.11.2014 15:37
и магданоз
2
0