Тази рецепта коментираха

Анонимен
Марина
Марина
Аз обичам да добавям и кимион към лещата.
26.02.2016 18:31
Nina Nikolova
Nina Nikolova
изпровах я, но наистина липсва информация за морковите. И аз оцет не съм слагала.
29.01.2016 15:32
Грета Тодева
Грета Тодева
Супер, ще я изпробвам тази бързичка рецепта, но липсва информация за морковите...... предполагам понеже трудно увират, трябва се сложат с лещата?
06.02.2014 18:25
2
1
Покажи всички подкоментари
Локорчанин
Локорчанин
Добавен от Добруджанец на 2013-04-27, Оценка 5.0 от 5 за Чорба от леща
Е те таз рецепта ми напълни душата и я сготвих веднага - 40 мин и всичко стана както пише - чудесна чорба,БРАВО!
08.07.2013 22:33
3
Добруджанец
Добруджанец
Опитайте и тази рецепта, Добруджанска леща чорба!
В тенджера се слагат вода, лещата, 1 домат нарязан, 2-3 лъжици доматено пюре, 1 прясна люта чушка разцепена или нарязана, 5-6 стръка зелен лук нарязан, олио, сол 1 с.лъжица/винаги се слага в началото,защото соленоста се постига с по малко сол/,половин чаена лъжичка захар/захарта неутрализира киселинноста на стомаха причинено от многото солени манджи,насища и след хранене няма да чувствате тежест/, червен пипер 1-2 с.лъжици, чубрица, пресен джоджен. Слага се да ври на среден огън, става за около 30-35 минути, зависи от сорта на лещата, ще усетите какъв приятен аромат се получава когато се вари а не запържва!!! Когато е готово слага се нарязаният 1-2 моркова и 5-6 ск.чесън и пресен магданоз, затваря се с капака и се сваля от огъня.Ако моркова и чесъна се сложат в началото, те стават меки и стават на нищо и не усещаш кво ядеш, като повърнато. Слагат се накрая, и моркова да бъде нарязан на едро, на не по-малко от кръгчета за да разпознаваш кво ядеш,външният вид е важен за апетита, и той остава леко хрупкав и усещаш кво ядеш! Оцет пожелание. Да ви е сладко!-_-
27.04.2013 15:14
9
2
1
Покажи всички подкоментари
Меги
Меги
Чорбата от леща става много по-вкусна,ако в запръжката вместо кромид лук се нареже праз лук...Опитайте...*)))
20.10.2012 00:03
2
Дони
Дони
предполагам 1-2 ч.л.
21.06.2012 10:31
1
silvia
silvia
Колко челвен пипер се слага ?
20.06.2012 18:30
аз
аз
Запръжката е достатъчно да се направи с олиото, брашното и червения пипер. Другите фази водещи до препържване на олиото, в които първо слагате лук, после моркови и т.н. са безкрайно излишни! Лука и морковите могат спокойно да се сварят с лещата и чесъна. Така лещата усвоява ароматите им и става по-вкусна.
Колкото до оцета - излишен е. Слага се непосредствено преди консумация по желание и вкус.
30.01.2012 17:29
3
Цвети
Цвети
Оцеда се слага в запръжката и то 1-2 капки , който са достатъчни.Той може да бъде заместен с лимонен сок,или лимонтозу.Става страхотно стига да не се овлечем в капките,затова смятам,че са достатъчни 1-2 капки.Колкото до морковите не са излишни с тях е невероятно,а пък и са полезни.
Аз запръжката я правя така:
1-во морковите
2-ро лука
3-подправки от всеки вид (магданос,ако е сух , ако не накрая,чубрица,джоджан,лимонен сок,червен пипер,черен,дом.пюре,или сок ) сгъстявам с брашното оставям го така да се задуши малко и го изсипвам в лещата кадето слагам дафинов лист.Накрая солта.
Става божествено.Бон апетит :)
23.01.2012 11:31
Милчо
Милчо
Петя, оцетът се използва така: Сипваш на дъното на един тиган, потапяш пръстите на краката и чакаш 3 минути, той извлича магическите съставки, след това го добавяш 1-2 минути преди да свалиш лещата от котлона. Гаранция за страхотен вкус. Поздрави.
22.12.2011 17:35
Иван
Иван
Аз я правя така:
Нарязвам 1 картоф на малки кубчета и ги слагам да врят. След малко добавям и лещата (почистена от камъчета и измита с вода). По желание с нея може да добавите и нарязани чушки, моркови каквото харесвате, в крайна сметка вие ще го ядете. Като омекне лещата я махам от котлона и запържвам кромид. Пържа докато не получи златист цвят, после добавям малко брашно, червен пипер, нарязани домати или доматен сок. Оставям да се пържи още съвсем малко и го прибавям към лещата. Варя още няколко минути. :)
08.11.2011 17:02
1
mimi
mimi
Оцетът е допълнително, като за вкус.
09.10.2011 14:07
Eli
Eli
И морковите ги няма ?
13.09.2011 18:08