Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки бутчета със зеленчукова плънка

Пълнени пилешки бутчета със зеленчукова плънка

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Пълнени пилешки бутчета със зеленчукова плънка3 / 3
23/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
29 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
89 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 3 едри глави
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се обелва. Нарязва се на малки кубченца. Морковът също се обелва и нарязва на малки кубченца. Лукът се почиства и нарязва на ситно.

В тиган се слага малко олио да загрее. Ситно нарязаните зеленчуци се сипват в тигана. Запържват се. Добавя се 1 чаша вода, за да се задушат и омекнат. Плънката е готова.

Картофите се обелват и измиват. Режат се на полукръгчета и след това на филийки. В тигана, в който бе приготвена плънката, се сипва още малко олио.

Слагат се картофите да се запържат. Добавя се чаша вода, за да омекнат. След като картофите са леко сготвени, се изсипват в тавичка. Овкусявят се със сол и черен пипер.

Правят се джобчета в пилешките бедра. Пълнят се със зеленчуковата плънка. Слагат се в тавичката с картофа, като леко се издълбават дупки в картофа. Поръсват се със сол и червен пипер.

Сипва се малко вода. Пече се до готовност.

Добре е да бедрата да се завъртят, за да се запекат и отдолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: