Лозарска чорба

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Лозарска чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г (млад)
  • чушки - зелени
  • лук - 3 глави
  • ягорида - 100 г
  • домати - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсвате боба със сол и задушавате в 1 к.ч. вода. Нарязвате чушките на дребно. Прибавяте ги към боба, когато поомекне. Заливате с 6-7 ч.ч. вряща вода.

Нарязвате лука на ситно и го запържват. Обелвате и нарязвате ситно доматите и също ги сипвате в супата и варите.

Застройвате чорбата с ягорида, кисело мляко и разбитото яйце. Поднасяте, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: