Постен Славянски гювеч

28/08/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру215884777216
"Вече и за вегетарианци - вкусен Постен Славянски гювеч "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо998
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържва ситно нарязан лук и картофи.

Добавяме настъргани на ренде домати и червения пипер, разбърква се, наливаме 500 мл вода.

Прибавя се миксът от зеленчуци (грах, морков, зелен фасул, царевица, патладжан) и оризът, накрая добавяме и подправките на вкус.

Когато заври, се прехвърля в тавичка и печем, докато остане на мазнина, в загрята фурна 200°C около 25-30 минути до готовност на ориза и картофите.

Сервираме порция постен гювеч поръсен с пресен магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар