Начин на приготвяне
Нарежете морковите, лука, чесъна и доматите на ситно. Запържете телешката кайма в тиган с загрята мазнина, като я бъркате и раздробявате едновременно. Добавете зеленчуците в тигана и овкусете със сол и черен пипер. Добавете доматеното пюре със захарта. Нарежете на ситно пресните подправки и ги прибавете към сместа в тигана.
Нарежете тиквичките във формата на спагети с помощта на спиралайзер. Нарежете картофите на шайби, след това ги запечатайте на тиган със загрята мазнина. Овкусете ги със сол, черен пипер, розмарин и чесън.
Пригответе заливката за ястието като смесите в купа яйчения жълтък, киселото мляко, брашното и настъргания кашкавал.
Добавете спиралите от тиквички към вече готовата смес и разбъркайте. В подходяща тава подредете картофите. Разпределете тиквичките с телешкото отгоре. Залейте със заливката.
Печете мусаката в предварително загрята фурна на 180° C.