Начин на приготвяне
За приготвянето на пандишпановия блат, разбийте с миксер яйцата, захарта и брашното. Изсипете сместа в правоъгълна плоска тава, покрита с хартия за печене. И заравнете. Печете блата в предварително загрята фурна на 180 ° C за 20 минути.
Почистете прасковите от костилките и ги запечете във фурната за няколко минути.
През това време в дълбок тиган смесете водата и захарта и оставете течността да сгъсти. Нарежете на кубчета запечените праскови и ги добевете към захарния сироп. Оставете сладкото да поври.
Разбийте сметаната и я смесете с пудрата захар и пастата от ваниловата шушулка. Разтопете на водна баня шоколада.
Извадете пандипшановия блат и го навийте на руло, докато още е топъл. Отвийте рулото, полейте го със сиропа от сладкото, намажете със сметановия крем и навийте отново. Оставете рулото да се изстуди и го нарежете.
Гарнирайте със сладкото от праскови, белия шоколад и поръсете с пудра захар.