Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Руло със сладко от праскови

Руло със сладко от праскови

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Руло със сладко от праскови - Причина №1 никога, ама никога да не правим диети"

Необходими Продукти

  • За пандишпановия блат
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • За сладкото от праскови
  • праскови - 5 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч
  • ванилия - 1 шушулка
  • За сметновия крем
  • готварска сметана - 300 мл
  • пудра захар - 50 г
  • бял шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пандишпановия блат, разбийте с миксер яйцата, захарта и брашното. Изсипете сместа в правоъгълна плоска тава, покрита с хартия за печене. И заравнете. Печете блата в предварително загрята фурна на 180 ° C за 20 минути.

Почистете прасковите от костилките и ги запечете във фурната за няколко минути.

През това време в дълбок тиган смесете водата и захарта и оставете течността да сгъсти. Нарежете на кубчета запечените праскови и ги добевете към захарния сироп. Оставете сладкото да поври.

Разбийте сметаната и я смесете с пудрата захар и пастата от ваниловата шушулка. Разтопете на водна баня шоколада.

Извадете пандипшановия блат и го навийте на руло, докато още е топъл. Отвийте рулото, полейте го със сиропа от сладкото, намажете със сметановия крем и навийте отново. Оставете рулото да се изстуди и го нарежете.

Гарнирайте със сладкото от праскови, белия шоколад и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: