Начин на приготвяне
Приготвят се сос Болонезе с пилешко месо и сос Бешамел със спанак.
Пилешките бутчета се варят добре. Може да се ползва тенджера под налягане, за да се сварят по-бързо.
Спанакът се оставя да се размрази. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Бутчетата се обезкостяват и накусват на малки късчета мръвчици.
В тиган се слага малко олио да загрее. Добавя се лукът. Запържва се. Добавя се доматеният сок. В малка купичка се слагат 3 с.л. брашно и малко от бульончето от бутчетата.
Размива се брашното. Добавя се в доматите. Разбърква се. Добавят се пилешките мръвчици. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се малко да поври, за да има по-хубава консистенция на соса.
Сосът Болонезе е готов. В друг тиган се слага маслото да се разтопи. Слагат се 3 с.л. брашно да се запържи. Добавя се прясното мляко постепенно.
Непрекъснато се разбърква енергично с тел. Добавя се спанакът. Овкусява се със сол и бял пипер. Оставя се малко да покъкри. Сосът Бешамел е готов.
Подготвя се намазнена тава. Нареждат се ред кори. Покриват се със пласт сос Болонезе и пласт сос Бешамел. Нарежда се още ред кори и се повтаря до края. Завършва се със ред кори, покрити със сос Бешамел.
Слага се във фурната да се пече. Кашкавалът се настъргва. Малко преди да се извади лазанията от фурната, се поръсва равномерно с кашкавал.
Връща се във фурната да се запече.