Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със спанак и пилешко

Лазаня със спанак и пилешко

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Лазаня със спанак и пилешко1 / 2
02/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 кутия
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • доматен сок - 500 мл
  • лук - 1 глава
  • олио
  • прясно мляко - 500 мл
  • спанак - 200 г замразен
  • масло - 1/2 п.
  • брашно - 6 с.л.
  • кашкавал - 300 г
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се сос Болонезе с пилешко месо и сос Бешамел със спанак.

Пилешките бутчета се варят добре. Може да се ползва тенджера под налягане, за да се сварят по-бързо.

Спанакът се оставя да се размрази. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Бутчетата се обезкостяват и накусват на малки късчета мръвчици.

В тиган се слага малко олио да загрее. Добавя се лукът. Запържва се. Добавя се доматеният сок. В малка купичка се слагат 3 с.л. брашно и малко от бульончето от бутчетата.

Размива се брашното. Добавя се в доматите. Разбърква се. Добавят се пилешките мръвчици. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се малко да поври, за да има по-хубава консистенция на соса.

Сосът Болонезе е готов. В друг тиган се слага маслото да се разтопи. Слагат се 3 с.л. брашно да се запържи. Добавя се прясното мляко постепенно.

Непрекъснато се разбърква енергично с тел. Добавя се спанакът. Овкусява се със сол и бял пипер. Оставя се малко да покъкри. Сосът Бешамел е готов.

Подготвя се намазнена тава. Нареждат се ред кори. Покриват се със пласт сос Болонезе и пласт сос Бешамел. Нарежда се още ред кори и се повтаря до края. Завършва се със ред кори, покрити със сос Бешамел.

Слага се във фурната да се пече. Кашкавалът се настъргва. Малко преди да се извади лазанията от фурната, се поръсва равномерно с кашкавал.

Връща се във фурната да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: