Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер, добавя се олио и се налива спрайтът. Бърка се още малко, докато побелее сместа.
Смесва се бялото брашно със бакпулвера и сипваме в яйчената смес. Накрая добавяме и царевичното брашно да се получи пухкава гладка смес. Отделя се от нея една чаша и смесваме с 2 с.л. тъмно какао.
В тавичка 24 см върху хартия сипваме половината бяло тесто, отгоре тесто с какао и върху него останалата бяла смес. С дръжката на вилицата се минава отгоре да се получи шарка.
Печем в загрята фурна 180°C за 25-30 минути до суха клечка. Извадете върху решетка да се охлади, после прехвърлете в чиния и поръсете с пудра захар.
Лесен, вкусен и пухкав сладкиш за почивните дни!
Коментари