Торта Тоска с йогурт крем и сладко от вишни

03/09/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4474001833
Приготвяне40 мин.
Готвене3 мин.
Общо43 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • блатове за торта - - 2 бр. ванилови + 1 бр. какаов /готови/
  • Шоколадов крем
  • сметана - 200 мл сладкарска за разбиване
  • шоколад - 100 г млечен или черен
  • Йогурт крем
  • заквасена сметана - 400 г
  • сметана - 200 мл сладкарска за разбиване
  • Сметанов крем
  • сметана - около 150 мл за намазване отгоре
  • пудра захар - 1 - 2 с.л.
  • Захарен сироп
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр., прахче
  • Глазура
  • течен шоколад - 1 бурканче, разтопен
  • Още
  • захаросани вишни - за украса
  • сладко от вишни - 1 бурканче
  • шоколадови пръчици - или др. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя захарният сироп. Водата и захарта се слагат в касерола, вари се 5 минути и се отстранява от котлона. Ароматизира се с ванилията.

За шоколадовия крем сметаната се разбива, след това се прибавя разтопен на водна баня шоколад. Разбърква се.

За йогурт крема сметаната се разбива и се прибавя заквасената сметана. Разбърква се много добре с шпатула.

Сглобяване на тортата:
В подходящ поднос се слага ваниловият блат, след това се сиропира. Намазва се с шоколадовия крем, поставя се какаовият блат, сиропира се, намазва се с йогурт крема, слага се от вишневото сладко.

Отгоре се поставя ваниловият блат, сиропира се и се измазва навсякъде с разбита сметана с 1-2 с.л. пудра захар.

Залива се с разтопения течен шоколад, може да се направят розички от него.

Отгоре се поставят захаросани вишни.

Поръсва се с шоколадови пръчици.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар