Начин на приготвяне
За да се сготвят по-бързо бутчетата се слагат да се сварят леко в тенджера с подсолена вода. Докато се варят се измиват и почистват зеленчуците.
Лукът, морковът и чушките се нарязват на дребно, а гъбите на средно големи парченца. Всички зеленчуци се слагат да се задушат с малко олио и вода. След като омекнат се прибавя измитият ориз. Налива се около половин чаена чаша вода и се разбърква периодично.
След като оризът поеме водата се прибавя сол (малко) и черен пипер на вкус. Оризът се прехвърля в тава за печене, наливат се две чаши от бульона (той също е солен), се разбърква и след около 10 минути се натеждат отгоре пилешките бутчета.
Пекат се на умерена фурна, до готовност на ориза и месото. Аз пекох в електическа тенджера и ми отне малко повече време, но за това пък ястието става много вкусно.