Пилешко бутче със зеленчуци и ориз

04/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 535
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се пилешкото бутче, охладено се обезкостява и накъсва на парченца. Загрява се олио, запържваме ситно нарязан лук, морков, чушка, грах с един черпак от пилешкия бульон.

Когато зеленчуците омекнат се сипва оризът да се позапържи и се прибавя доматена паста, пушен червен пипер, сол, черен пипер и подправките. Налива се вода и от бульона да покрие продуктите.

Прибавя се пилешкото месо, замразени фасул и царевица. Овкусява се с подправки и оставяме на тих огън да се готви докато остане на мазнина и оризът е готов.

Сервираме порция поръсена с нарязан магданоз и люти чушки. Лесен и вкусен обяд за двама!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар