Печени пълнени чушки с млечен сос

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
471
400
190
4
05/09/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 696
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва в гореща вода, докато се подготвят другите продукти. Чушките се изчистват от дръжките. Лукът и морковът също и се нарязват на ситно.

Пилешкото филе се накълцва на много ситно със сатър. Може да се смели и в блендер, но първо се нарязва на парченца. В тенджера с незалепващо покритие се загрява олио и се пържат лукът и морковът с щипка сол.

Прибавя се накълцаното месо, разбърква се докато побелее, после се прибавя изцеденият от водата ориз. Прибавя се червеният пипер, после 1 обелен и нарязан домат и издълбаното от другите два, те остават за пълнене.

Налива се около 1 чаша вода, подправя се с универсалната подправка или сол, щом поеме водата се отстранява от котлона. Чушките и двата домата се пълнят с плънката и се подпреждат в тава.

Налива се вода /до 2/3 от тавата/, която е предварително овкусена с универсална подправка. Полива се с малко олио и се пече в загрята на 180 градуса фурна, за 45-50 минути.

После се приготвя сосът, като яйцата, млякото, брашното и щипка сол на вкус се разбиват добре, слагат се в тенджера с незалепващо покритие.

Разбърква се непрекъснато с дървена лъжица и се налива от соса на чушките, ако е малко се прибавя вода. Вари се около 2-3 минути, после се овкусява с 1-2 с.л. пресен лимонов сок, разбърква се.

Чушките се заливат със соса, поръсват се с прясно смлян черен пипер и пресен наситнен магданоз. Сервират се топли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар