Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнен Петел с Ориз и Кисело Зеле

Пълнен Петел с Ориз и Кисело Зеле

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Пълнен Петел с Ориз и Кисело Зеле2 / 3
08/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр., заедно с воденицата, дробът и сърцето
  • кисело зеле - 1/2 гл.
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян
  • олио
  • лук - 1 гл.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в няколко супени лъжици олио.

След това се прибавят нарязаните на ситно воденичка, дроб и сърце.Пържи се няколко минути и се прибавя измитият и отцеден ориз.

Прибавя се и нарязаното зеле, сваля от огъня и се пълни предварително измития петел.

След това се зашива и поставя във висока тава.Налива се вода и малко олио. Подправя се с червен и черен пипер.

Пече се до готовност, на 180 градуса, може да се сложи алуминиево фолио. Ястието се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: