Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани чорбаджийски чушки

Мариновани чорбаджийски чушки

ZornitsaZornitsa
Новак
14
Мариновани чорбаджийски чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
"А имало ли е изобщо лято, ако не си използвал топлите дни, за да си сложиш няколко бурканчета мариновани чорбаджийски чушки"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - количество по желание
  • вода - 8 части
  • оцет - 4 части
  • захар - 1 част
  • сол - 1 част
  • чесън - скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подреждам чушките измити, с отрязани опашки и надупчени с вилица в буркани. Слагам скилидките чесън между лютите чушки.

Слагам саламурата да заври, леко разбърквам да се разтвори всичко. Заливам чушките полека с горещата саламура. Затварям винтовите капачки. Обръщам ги надолу.

Завивам ги с дебело одеяло. Стоят до другия ден.

Маринованите чорбаджийски чушки са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за чорбаджийски чушки или тези люти чушки без варене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: