Етиопски плосък хляб

10/09/2018
Станислава Вълкова
отСтанислава ВълковаЧирак1371851821
"Топъл, топъл от фурната - няма да може да му се наситите "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г пшенично
  • мая - 1 с.л
  • вода - 1/3 ч.ч. хладка
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете маята заедно със захарта и солта и четвърт чаша хладка вода в купа за 15 минути.

В друга купа постепенно сипете брашното и лека по-леко добавете малко вода и яйцето.

Бъркайте, докато се получи еднородна смес, след което добавете сместа от мая, захар, сол и вода и продължете да месите.

Месете, докато не получите гладко тесто, което да не полепва по ръцете или по страните на купата.

Оставете тестото да се надигне за 1 час в купа, покрита с кърпа.

Загрейте фурната до 130°С.

След като тестото се е повишило, късайте по-малко от тестото и оформете с ръце малки плоски питки (средно големи палачинки).

Подредете палачинките в намазана с мазнина тава и поставете във фурната за 45 минути, докато златисто кафяво.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар