Начин на приготвяне
Накиснете маята заедно със захарта и солта и четвърт чаша хладка вода в купа за 15 минути.
В друга купа постепенно сипете брашното и лека по-леко добавете малко вода и яйцето.
Бъркайте, докато се получи еднородна смес, след което добавете сместа от мая, захар, сол и вода и продължете да месите.
Месете, докато не получите гладко тесто, което да не полепва по ръцете или по страните на купата.
Оставете тестото да се надигне за 1 час в купа, покрита с кърпа.
Загрейте фурната до 130°С.
След като тестото се е повишило, късайте по-малко от тестото и оформете с ръце малки плоски питки (средно големи палачинки).
Подредете палачинките в намазана с мазнина тава и поставете във фурната за 45 минути, докато златисто кафяво.