Сиропиран лимонов кекс

М....М....
Новак
19
86
4
66
Сиропиран лимонов кекс
Снимка: М....
1 / 3
10/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Не е достатъчно да е само вкусен и ароматен - трябва и да е сиропиран, записахте ли си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и захарта са измерени на кухненска везна, не знам на колко чаши отговарят тези грамажи.

Яйцата се разбиват с захарта до побеляване. Добавят се прясното мляко, маслото, олиото, сокът от лимона и ванилията и се разбърква с миксер.

Накрая се добавят брашното с бакпулвера и отново се разбива с миксер.

Загрява се фурна на 180 градуса.

В сместа се добавят лимоновите корички и се разбърква с шпатула, изсипва се в форма за кекс или тава и се пече около 40 -50 мин или докато извадите суха клечка.

Готовият кекс се залива с горещо мляко, в което по желание може да добавите ванилия. Оставя се да престои няколко часа.

Може да се поднесе с пудра захар или сметана за украса.

На снимките парчето не е сиропирано - исках да пробвам кекса, преди да го залея с мляко. Вие също можете да го оставите така, ако ви харесва повече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: