Сиропиран лимонов кекс

М....М....
Новак
19
84
4
61
10/09/2018
"Не е достатъчно да е само вкусен и ароматен - трябва и да е сиропиран, записахте ли си "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 221
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и захарта са измерени на кухненска везна, не знам на колко чаши отговарят тези грамажи.

Яйцата се разбиват с захарта до побеляване. Добавят се прясното мляко, маслото, олиото, сокът от лимона и ванилията и се разбърква с миксер.

Накрая се добавят брашното с бакпулвера и отново се разбива с миксер.

Загрява се фурна на 180 градуса.

В сместа се добавят лимоновите корички и се разбърква с шпатула, изсипва се в форма за кекс или тава и се пече около 40 -50 мин или докато извадите суха клечка.

Готовият кекс се залива с горещо мляко, в което по желание може да добавите ванилия. Оставя се да престои няколко часа.

Може да се поднесе с пудра захар или сметана за украса.

На снимките парчето не е сиропирано - исках да пробвам кекса, преди да го залея с мляко. Вие също можете да го оставите така, ако ви харесва повече.

Тефлонова форма за класически кекс 20 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Тефлонова форма за класически кекс 20 см
4.85 лв.
3.73 лв.
Виж ››

Практична компактна форма за кекс и други сладкиши с незалепващо покритие - ценен помощник за всяка домакиня

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар