Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сиропиран лимонов кекс

Сиропиран лимонов кекс

М....М....
Новак
19974
Сиропиран лимонов кекс
Снимка: М....
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Не е достатъчно да е само вкусен и ароматен - трябва и да е сиропиран, записахте ли си"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 350 г
  • захар - 250 г
  • масло - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • лимонов сок - от 1 бр. + настъргана кора
  • ванилия
  • сладкарска боя - жълта
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - около 400 - 500 мл за сиропиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и захарта са измерени на кухненска везна, не знам на колко чаши отговарят тези грамажи.

Яйцата се разбиват с захарта до побеляване. Добавят се прясното мляко, маслото, олиото, сокът от лимона и ванилията и се разбърква с миксер.

Накрая се добавят брашното с бакпулвера и отново се разбива с миксер.

Загрява се фурна на 180 градуса.

В сместа се добавят лимоновите корички и се разбърква с шпатула, изсипва се в форма за кекс или тава и се пече около 40 -50 мин или докато извадите суха клечка.

Готовият кекс се залива с горещо мляко, в което по желание може да добавите ванилия. Оставя се да престои няколко часа.

Може да се поднесе с пудра захар или сметана за украса.

На снимките парчето не е сиропирано - исках да пробвам кекса, преди да го залея с мляко. Вие също можете да го оставите така, ако ви харесва повече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: