Лимонови барове

marcheva14marcheva14Мастър Шеф91671056551
10/09/2018
"Из рурбиката Неустоими сладки изкушения - Лимонови барове "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • МАСЛЕН БЛАТ
  • брашно - 140 г, бяло
  • захар - 50 г, кристал
  • сол - 1/4 ч.л. малка
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 125 г, разтопено
  • ЛИМОНОВ ТОПИНГ
  • лимони - 1 бр.
  • сок от лимон - 45 мл
  • захар - 200 г кристал
  • яйца - 3 бр. стайна температура
  • царевично нишесте - 4 ч.л.
  • сол - щипка
  • масло - 45 г, разтопено
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - веднъж на 200 градуса, а след това на 150 градуса.

Плоска тава, покрита с хартия за печене, като има и малък борд от хартията - 30/20 см.

В купа се разбърква брашното, захарта, солта, ванилията и с пасатор се миксира до гладка смес.

Покрива се тава с хартията за печене 30/20 см и се изсипва тестото, като се разпределя навсякъде.

Пече се на 200 градуса, докато леко покафенее отстрани или до суха клечка, поставена в средата.

Изважда се от фурната.

Фурната се намалява на 150 градуса.

Докато блатът се пече, се приготвя лимоновият топинг.

Измива се лимонът и се изцежда 45 мл сок. Остатъкът от изцедения лимон заедно с кората се нарязва на парчета. Поставя се в блендер /кухненски робот и се смила заедно със захарта и сока от лимон.

Отваря се блендерът и се добавят яйцата, брашното, солта и разтопеното масло. Сместа се миксира до гладкост.

Изсипва се върху топлия блат.

Пече се на 150 градуса за около 25 мин или докато кремът спре да мърда при разклащане.

Оставя се да се охлади напълно, след което се изважда от тавата с помощта на хартията.

Нарязва се на тесни правоъгълни парчета.

Посипва се с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар