Начин на приготвяне
Фурна - веднъж на 200 градуса, а след това на 150 градуса.
Плоска тава, покрита с хартия за печене, като има и малък борд от хартията - 30/20 см.
В купа се разбърква брашното, захарта, солта, ванилията и с пасатор се миксира до гладка смес.
Покрива се тава с хартията за печене 30х20 см и се изсипва тестото, като се разпределя навсякъде.
Пече се на 200 градуса, докато леко покафенее отстрани или до суха клечка, поставена в средата.
Изважда се от фурната.
Фурната се намалява на 150 градуса.
Докато блатът се пече, се приготвя топингът.
Измива се лимонът и се изцежда 45 мл сок. Остатъкът от изцедения лимон заедно с кората се нарязва на парчета. Поставя се в блендер /кухненски робот и се смила заедно със захарта и сока от лимон.
Отваря се блендерът и се добавят яйцата, брашното, солта и разтопеното масло. Сместа се миксира до гладкост.
Изсипва се върху топлия блат.
Пече се на 150 градуса за около 25 минути или докато кремът спре да мърда при разклащане.
Оставя се да се охлади напълно, след което се изважда от тавата с помощта на хартията.
Нарязва се на тесни правоъгълни парчета.
Барчетата се посипват с пудра захар.
Лимоновите барове са готови.