Прясна паста с гъби и рикота

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
1
11
11/09/2018
"За прясната паста - задължително рикота и щипка любов "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За соса

Загрейте бучка масло в тиган и сотирайте манатарките заедно с нарязаните на ситно чесън и мащерка. Нарежете на ситно и къдравото зеле и го добавете в тигана. Посолете и сложете рикотата и малко вода. Разбъркайте и гответе, докато сосът се сгъсти.

Пригответе пестото като пасирате в купа листата босилек, магданоза, копъра, руколата и лешниците. Овкусете със зехтин и сол на вкус.

За пастата

Отделете в купа жълтъците от белтъците на яйцата. Към жълтъците добавете брашното и 1 с.л. зехтин и разбъркайте. Омесете до гладко и еластично тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го приберете в хладилника за няколко 10 минути, за да се охлади. Кипнете тенджера с вода на котлона. Извадете тестото за пастата от хладилника и го разточете на кора с дебелина 1 мм.

Нарежете го на тънки правоъгълници и ги сварете във врящата вода за около 3-4 минути. Отцедете готовата паста и я оставете да изстине. Сервирайте като гарнирате пастата със соса и пестото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар