Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Прясна паста с гъби и рикота

Прясна паста с гъби и рикота

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Прясна паста с гъби и рикота
Снимка: Храна за Душата
2 / 4с Видео
11/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"За прясната паста - задължително рикота и щипка любов"

Необходими Продукти

  • За пастата
  • яйца - 5 (само жълтъците)
  • брашно - 300 г
  • зехтин
  • За соса
  • манатарки - 300 г
  • рикота - 150 г
  • къдраво зеле - 200 г (кейл)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • краве масло - 50 г
  • мащерка - 20 г
  • сол
  • За пестото
  • босилек - 20 г
  • магданоз - 20 г
  • копър - 20 г
  • лешници - 30 г (сурови)
  • рукола - 50 г
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соса

Загрейте бучка масло в тиган и сотирайте манатарките заедно с нарязаните на ситно чесън и мащерка. Нарежете на ситно и къдравото зеле и го добавете в тигана. Посолете и сложете рикотата и малко вода. Разбъркайте и гответе, докато сосът се сгъсти.

Пригответе пестото като пасирате в купа листата босилек, магданоза, копъра, руколата и лешниците. Овкусете със зехтин и сол на вкус.

За пастата

Отделете в купа жълтъците от белтъците на яйцата. Към жълтъците добавете брашното и 1 с.л. зехтин и разбъркайте. Омесете до гладко и еластично тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го приберете в хладилника за няколко 10 минути, за да се охлади. Кипнете тенджера с вода на котлона. Извадете тестото за пастата от хладилника и го разточете на кора с дебелина 1 мм.

Нарежете го на тънки правоъгълници и ги сварете във врящата вода за около 3-4 минути. Отцедете готовата паста и я оставете да изстине. Сервирайте като гарнирате пастата със соса и пестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: