Начин на приготвяне
Свинските ребра се разделят на порционни парчета. В купа се смесват пресованият чесън и сухите подправки (мащерката, риганът, черният, червеният, лютият пипер).
Добавя се бирата, зехтинът, соевият сос, кетчупът и медът. Сол не се добавя предварително, защото соевият сос е достатъчно солен.
Разбърква се хубаво.
С получената марината се намазват ребрата. Ако остане от маринатата, се изсипва върху ребрата.
Покриват се с фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилника за няколко часа, като се разбъркват от време на време.
Половин-един час преди печенето се изваждат от хладилника да постоят на стайна температура.
Така маринованите ребра се слагат на добре загрята скара, предварително намазана със сланинка и парче лук и се изпичат до готовност от всички страни.
Добър апетит!