Начин на приготвяне
В удобен за месене на тесто съд смесваме брашното с яйцето. Добавяме към тях активираната с оцета сода. Подсоляваме и прибавяме шарлана.
Половината от сушените босилек и чубрица ги добавяме към съставките за тестото. Разбъркваме всичко и замесваме с малко хладка водичка- еластично тесто.
Оформяме средно тънки фитили с дебелина около 5 мм. В предварително намазана с шарлан тава ги подреждаме едни до други с малко разстояние, като единият им край завиваме на едра спирала.
Намазваме ги и отгоре с шарлан и поръсваме върху тях, останалите ситно стрити босилек и чубрица.
Печем солетите около 10 минути на 200 градуса.
Поднасяме топли и ароматни!
Много красиви!
Чудно Вкусно!
Коментари