Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба от нахут по тракийски

Чорба от нахут по тракийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Чорба от нахут по тракийски1 / 2
04/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-5
"Вкусна постна чорбица, която ще ви сгрее душата"

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г
  • лук - 60 г
  • сода - 5 г
  • зехтин - 60 мл
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • лимони - 1/2 броя
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте нахута. Сложете го в подходящ съд и го залейте с подсолена вода. Оставете го да престои 10-12 часа.

След това го измийте и го посипете със содата бикарбонат. След 15 минути го измийте с топла вода и махнете люспите.

Залейте вече готовия нахут с топла вода и сложете да се свари на слаб огън, като периодично отпенвайте.

Добавете зехтина, скълцаните ситно магданоз, джоджен, черен пипер и сол. Сварете чорбата до готовност.

Загрейте отделно малко мазнина и запържете скълцания лук. Разредете запръжката с чорбата и върнете в тенджерата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
44
32
21
10
Дай твоята оценка: