Класическа салата Цезар

24/09/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2025
"Може да сте чували за нея, може да сте я опитвали добри, но по-добра Храна за душата от нашата салата Цезар трудно ще намерите "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо996
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • айсберг - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • аншоа - 2 - 3 филенца
  • хляб - 2 филии
  • мариновани лозови листа - 20 - 30 г
  • сос уорчестър - 10 мл
  • сос табаско - 10 мл
  • заквасена сметана - 50 г
  • пармезан - 50 - 60 гр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За дресинга
Разбийте в една купа жълтъците на 3 яйца. Добавете горчица и започнете да наливате олио на тънка струя. Бъркайте непрекъснато, докато майонезата започне да се надига.

Овкусете със сол, черен пипер, сока на 1/2 лимон и добавете заквасената сметана. За да завършите дресинга сложете по няколко капки сос „Уорчестър“ и сос „Табаско“, както и нарязаните на ситно лозови листа и аншоа. На финала настържете пармезан и разбъркайте отново всички съставки.

За крутоните
Нарежете две филии на кубчета и ги запържете в малко олио.

Накъсайте айсберга в купа, овкусете с дресинга и разбъркайте добре. Сервирайте салатата като декорирате с готовите крутони.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар