Начин на приготвяне
Нарежете зелката на ситно, запържете я в половината нагрято олио за кратко, налейте малко вода и оставете да се свари.
Прибавете ориза, посолете и налейте 2 ч.ч. топла вода, разбъркайте и оставете да се свари ориза напълно.
Поръсете готовото ястие с черен пипер на вкус и нарязаната целина, разбъркайте и оставете да се охлади.
В намазана тава с олио, поставете 1 цял лист от корите, а останалите накъсайте на парчета.
Разделете накъсаните кори на три части, наредете първата част и поръсете с олио, разпределете половината плънка.
Отново парчета от корите поръсени с олио и останалата половина плънка, завършете с третата част кори.
Отгоре наредете накъсаните парчета масло и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 45-50 минути до златисто кафяв загар. Много вкусен зелник от Родопите!