Запеканка с картофи и кайма

24/09/2018
"Тази вкуснотийка се приготвя толкова лесно, че е грехота да не я опитате още сега "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 013
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязваме на дебели филии или полумесеци и се варят 5 минути в подсолена вода.

Отцеждат се и нареждаме по дъното на тава 24 см върху хартия, но може и без нея.

Отгоре се поръсват с щипка сол, чубрица и малко олио. Каймата се омесва с подправките и накиснат отцеден хляб. Разстила се като питка върху картофите, а отгоре се нареждат ленти червена чушка.

Поръсваме с олио и чубрица. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути до готовност на каймата.

Изважда се и поръсваме с едро настърган кашкавал. Сервираме с пресни зеленчуци.

Лесно и вкусно!

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#215390
Ще я пробвам, мерси за рецептата
0
0