Зелена Пърженица със сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
471
400
190
4
25/09/2018
"Зелено, по-зелено, най-зелената пърженица със сирене "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо623
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • сирене - около 150 г
  • чушки - 3 бр., зелени
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус, ако е безсолно сиренето
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно, чушките също.

В тиган се загрява олиото и се слага лукът, щом поомекне, се слагат чушките.

Когато омекнат, се натрошава сиренето. Разбърква се с дървена лъжица, докато се разтопи, и се чукват яйцата.

Отново се разбърква, докато се сготвят яйцата.

Сервират се поръсени с наситнен магданоз и черен пипер.

Гарнитура от червен домат и люто чушле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар