Картофена супа с извара и билки

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
27/09/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • извара - 5 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л. сушена ронена
  • чай - 2 пликчета Слънчево утро, Билков букет
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 1.5 - 1.7 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато водата заври, обелваме, измиваме и нарязваме картофите на средно ситни кубченца.

Във врящата вода добавяме шарлана, солта и картофите. След 10 минути варене прибавяме мащерката и изсипваме билките от двете пликчета чай.

В отделен съд разбъркваме яйцето, киселото мляко и изварата и 5 минути след като сме добавили билките, прибавяме бавно и постепенно при постоянно разбъркване и млечната смес - застройка.

Варим всичко заедно още 5 минути и супата е готова.

Разпределяме в 3 дълбоки купи и поднасяме супата топла.

Уютна, загряваща и засищаща супичка за студените дни.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар