Млечно Телешко на Фурна

НиколаНикола
Чирак
23
6
8
27/09/2018
"Не го чакайте да започне да пасе - най-вкусно си е млечното телешко "
Приготвяне60 мин.
Готвене150 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 000
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива и нарязва на дребни парчета, задушава се в сгорещеното масло, докато омекне, след което се отстранява.

В същия съд се задушава ситно нарязания лук, доматите и червения пипер.

Връща се месото, залива се с гореща вода, колкото да го покрие, и с виното се вари, докато кипне. Посолява се.

Слагат се нарязаните на парчета гъби и след 10 мин - нарязаните на ивици червени пиперки.

Когато гъбите омекнат се сипва оризът.

Ястието се прехвърля в глинено гърне и се пече до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар