Свинско с бамя в тенджера под налягане

27/09/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89024626904
"Искате свинското да се топи в устата, тогава го направете така и да не забравите за бамята "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • бамя - 1 буркан стерилизирана бамя или 500 гр прясна
  • лук - 1 едра глава кромид
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • домати - 1 бр, по - едър или 2 - 3 бр. дребни
  • картофи - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 1 - 2 скилидки (по желание)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате прясна бамя, почистете и я сварете в подсолена вода в съотношение 1:1 до готовност.

Месото се нарязва на парчета и се изпържва в дълбок тиган с олиото до златисто. Изважда се и се прехвърля в тенджерата под налягане, поръсва се със сол и черен пипер.

В същия тиган последователно се запържват нарязания на едро кромид лук, наситнените морков и чушки, брашното и червения пипер. Добавя се нарязаните на средни парчета картофи и отцедената от водата бамя, като по-едрите парчета се насиняват предварително.

Задушават се няколко минути и след това се добавя водата от бамята.

След още 5 - 6 минути цялото съдържание на тигана се прехвърля в тенджерата под налягане при месото, добавя се обеленият и наситнен домат, доматеното пюре, сухият джоджен, сол и черен пипер и ако е необходимо, се долива малко топла вода, колкото да покрие продуктите.

Затваря се херметически с капака и след вдигането на налягането в тенджерата се засичат 20 минути и ястието се дърпа от котлона.

Поръсва се с магданоз и по желание с наситнен чесън.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар