Овнешко гювеч със зарзават

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
457
3k
1k
1k
27/09/2018
"Вкусно овнешко се готви така и не позволявайте да ви казват друго"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 977
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри парчета, овкусяваме със сол и червен пипер, прибавяме лука, нарязан на филийки и маслото, слагаме в гювеча и запичаме във дълбок тиган за кратко.

Прехвърляме в гювеч, добавяме останалите зеленчуци, нарязани на едро, поръсваме щедро с магданоз и наливаме съвсем малко вода.

Печем ястието на бавен огън, като през първия 1 час градусите са 200, след това сваляме до 180-170 и печем до готовност.

По желание може да застроим гювеча с 3-4 разбити яйца в една чаша кисело мляко и да го запечем, но е вкусен и без застройката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар