Печена Ярешка Главичка

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач177453432
30/09/2018
"Истински деликатес за онези, които разбират от вкусно ядене "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо325
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главичките се оглеждат добре и ако има нужда, се почиства останалата по тях козина. Рогцата се изрязват с кухненско трионче или ножовка.

Морковите и картофите се нарязват на две, чесънът се счуква или минава през преса, лимонът се изстисква, а кората се нарязва на едро.

Прави се смес от 2 с.л. мазнина, черен и червен пипер, лимонов сок, чесън и сол, с която хубаво се намазват главичките отвсякъде. Върху голямо парче алуминиево фолио се поставя главичка, в устата чушле, около нея 2 парчета морков, парче картоф, стръкчета розмарин и джоджен и лимонова кора.

Прави се добре затворен джоб. Джобовете се нареждат в подходяща тава със затворената част нагоре, върху която се налива малко мазнина. Доливат се 2 ч.ч. вода и 1 ч.л. сол.

Пече се във фурната на 150°C 3 часа, като последните 10 мин температурата се вдига на 200°C.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар