Начин на приготвяне
Главичките се оглеждат добре и ако има нужда, се почиства останалата по тях козина. Рогцата се изрязват с кухненско трионче или ножовка.
Морковите и картофите се нарязват на две, чесънът се счуква или минава през преса, лимонът се изстисква, а кората се нарязва на едро.
Прави се смес от 2 с.л. мазнина, черен и червен пипер, лимонов сок, чесън и сол, с която хубаво се намазват главичките отвсякъде. Върху голямо парче алуминиево фолио се поставя главичка, в устата чушле, около нея 2 парчета морков, парче картоф, стръкчета розмарин и джоджен и лимонова кора.
Прави се добре затворен джоб. Джобовете се нареждат в подходяща тава със затворената част нагоре, върху която се налива малко мазнина. Доливат се 2 ч.ч. вода и 1 ч.л. сол.
Пече се във фурната на 150°C 3 часа, като последните 10 мин температурата се вдига на 200°C.