Начин на приготвяне
Измийте добре месото. В тенджера под налягане сложете 2 с.л олио и го запечатайте от двете страни. Налейте вода, колкото да покрие, сложете сол, затворете и варете 25-30 минути.
Обелете гъбите, нарежете на филийки. В тиган сложете малко мазнина и ги запържете. Добавете лука, който предварително сте нарязали на дребно.
Задушете и сложете ориза. Изчакайте няколко минути и налейте от бульона, в който сварихте месото. Проверете на опаковката колко вода трябва да сложите на 1 ч.ч. ориз (при мен беше 1:2.5). Сложете подправките и разбъркайте.
Подредете джоланите отгоре и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до извиране на водата.
Готовия ориз поръсете с пресен магданоз и сервирайте, докато е топъл.