Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки Джолани с Гъби и Зелен Лук

Агнешки Джолани с Гъби и Зелен Лук

Агнешки Джолани с Гъби и Зелен Лук
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Когато казахме, че искаме агнешко, което да се топи в устата, имахме предвид точно това - агнешки джолани с гъби и зелен лук"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 1 връзка с пера
  • агнешки джолан - 2 бр. малки
  • кафяв ориз - 1.5 ч.ч. интеграл
  • гъби - 5 - 6 бр. печурки
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен - щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре месото. В тенджера под налягане сложете 2 с.л олио и го запечатайте от двете страни. Налейте вода, колкото да покрие, сложете сол, затворете и варете 25-30 минути.

Обелете гъбите, нарежете на филийки. В тиган сложете малко мазнина и ги запържете. Добавете лука, който предварително сте нарязали на дребно.

Задушете и сложете ориза. Изчакайте няколко минути и налейте от бульона, в който сварихте месото. Проверете на опаковката колко вода трябва да сложите на 1 ч.ч. ориз (при мен беше 1:2.5). Сложете подправките и разбъркайте.

Подредете джоланите отгоре и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до извиране на водата.

Готовия ориз поръсете с пресен магданоз и сервирайте, докато е топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: