Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на полумесеци с дебелина 0.5-1 см. Сваряват се за 8-10 минути, да не станат на каша.
В тавичка 24 см намазана с олио се нареждат на дъното поръсваме с шарена сол и чубрица.
Сварено пилешко бутче се обезкостява, кожата се хвърля и нарязваме на ситно месото заедно с почистен лук стар и пресен.
В тиганче с олио се запържва лук и месо, овкусяваме на вкус с подправките. Сипват се върху картофите.
Разбиват се две яйца със сметана и кисело мляко. Добавя се и малко сол, заливката се разпределя отгоре с лъжица да покрие продуктите.
Печем в загрята фурна 180°C за 25-30 минути да стегне отгоре и готово.
Нарязва се на квадрати мусаката и сервираме със салата или туршия според сезона.
Лесно и вкусно!