Яхния с тиква и телешко

Яхния с тиква и телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • телешко месо - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 бр. кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 стрък
  • вода - 4 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • телешки бульон - 1 бр.
  • мащерка - 1 1/2 ч.л. сушена
  • тиква - 3 ч.ч. на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки.

В съд смесваме брашното, солта и черния пипер.

Овалваме месото в сместа и го запържваме в тенджерата с олиото и маслото.

Прибавяме нарязаните моркови и целина на кубчета.

Заливаме с водата и подправяме с дафиновите листа, натрошения бульон и мащерката.

Оставяме да къкри 20 минути, след което добавяме нарязаната на кубчета тиква.

Оставяме да къкри още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: