Задушена свинска плешка с картофи и моркови

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
30/09/2018
"Класиката е вечна, а какво по-класическо предложение за хапване от вкусно свинско месце и картофи "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 158
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката на по-дебели пържоли, не ги чукайте, а с нож направете разрези. В купа разбъркайте соевия сос, захарта, пикантината и олио, хубаво омесете пържолите и ги оставете да се мариноват за час-два.

Нарежете картофите и морковите на кръгчета, а лука - на ивици, тях също омесете в купа със зеленчуковата подправка, чубрица, червен, черен пипер и олио.

Вземете тава, намажете с олио и подредете ред картофи с моркови, пържолите и отгоре, ако искате отново картофи с лук.

Сипете една водна чаша вода, ако имате повече продукти, сипете повече вода. Върху всяка пържола сложете по парче масло, покрийте тавата с алуминиево фолио и печете за около час и половина, след което погледнете и ако е задушено добре ястието, запечете без фолио.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар