Печена свинска плешка с ориз и гъби

02/10/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132414118526
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1.3 кг обезкостена
  • олио - - 30 мл
  • лук - щипка изсушен
  • черен пипер - щипка
  • джинджифил - щипка млян
  • вода - 4 ч.ч. вряла
  • сол
  • за гарнитурата
  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби консерва - 1 ч.ч.
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2.с.л.
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме обезкостили плешката, разрязваме месото, така че да се получи лист.

Ако има по-дебели части, начукваме, за да станат по-тънки.

В купа смесваме подправките и намазваме самото месо отвътре.

Готовото месо навиваме на руло, стягаме с конец здраво и оставяме настрана за около 4-5 часа.

В плика поставяме всички продукти за соса, като поставяме месото и наливаме чашата вода. Завързваме плика и поставяме във фурната за около час час и половина.

Докато се пече свинската плешка, си приготвяме гарнитурата. В тиган с олио поставяме нарязания на ситно лук, гъбите и ориза. Натрошаваме бульона и заливаме врялата вода. Прибавяме подправките и оставяме да се вари.

След като е готово месото, вадим месото, а зеленчуците ги пасираме.

Брашното запържваме в маслото, докато стане златисто и прибавяме соевия сос, топлата вода и пасираните зеленчуци. Оставяме да се сгъсти сосът.

Поднасяме, като нарязваме на филии месото и всяка филия месо поливаме със соса и гарнираме с ароматния ориз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар