Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Шпикована Свинска Плешка с Гъби на Фурна

Шпикована Свинска Плешка с Гъби на Фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Шпикована Свинска Плешка с Гъби на Фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Крехко месце, което направо се топи в устата - чувствайте се поканени на трапезата"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 600 г (цяло парче)
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • моркови - 1 голям
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 ч.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 3 с.л.
  • гъби - 500 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете парчето месо. С остър нож нарежете горния слой на външната страна на свинската плешка на квадратчета. От вътрешната страна направете джобчета с остър нож.

Почистете чесъна и моркова и ги нарежете на тънки парченца. Сложете парченце чесън или морков в предварително направените джобчета.

Смесете кетчупа, майонезата и горчицата и намажете парчето месо от двете страни. Сложете месото в огнеупорен съд и посолете леко със сол. Залейте с олиото, водата и бялото вино.

Затворете съда с капак или с фолио и печете около 1 час. Първоначално печете на по-силна фурна - 230°C, а след около 25-30 мин намалете на 180°C.

Почистете и нарежете гъбите на парчета. След като изтече 1 час, отворете фолиото и сипете около месото нарязаните гъби и остатъците от нарязания морков и чесън. Отново захлупете с фолиото и печете още около 30 мин.

Махнете фолиото и последните 15 мин печете без фолио, за да се запече свинското.

Извадете тавата от фурната и оставете печеното свинско да почине около 15-20 мин.

След това нарежете на филийки шпикованото месо и сервирайте с гарнитурата от гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: