Начин на приготвяне
В тиган в олио се запържва до златисто нарязаното на кубчета свинско месо. С решетъчна лъжица се изважда и в същата мазнина се слага почистения от външните листа и нарязан на шайби праз.
Запържва се за две-три минути и след това се поръсва със сол, черен пипер, кимион и ястието се оставя на котлона, захлупено с капак. Задушава се още десетина минути, като се разбърква периодично.
Накрая се добавя изпърженото месо, поръсва се с червен пипер и отново се разбърква. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати. Оставя се още няколко минути на котлона, докато се задушат и доматите.
Правят се гнезда в сместа и във всяко се чуква по едно яйце. Захлупва се и котлона се изключва.
След около 4-5 минути, след като яйцата се забулят, се сваля от котлона и ястието се поднася горещо - може и направо със съда, в който е приготвено.
По желание може да с поръси с едро смлян лют червен пипер.
Добър апетит!
Коментари