Начин на приготвяне
Правим сос, като разтапяме маслото с малко олио. В него прибавяме брашното и запържвам леко. Сипваме около 600-700 мл вода. Разбъркваме и овкусяваме със сол, черен пипер, индийско орехче и куркума.
След като поври 4-5 минути и се сгъсти сосът, го махаме от котлона.
Каймата размиваме с малко вода около 100 милилитра, за да няма бучки.
Почистваме зеленчуците и режем на малки кубчета.
В тиган загряваме останалата част от олиото, Изсипваме зеленчуците и задушаваме 2-3 минути, след което добавяме каймата и бъркаме хубаво, за да стане на трохи. Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и кимион. Пържим, докато изври водата.
Намазваме тавичка с олио. Стържем кашкавал на едро ренде.
Във всяка палачинка слагаме от плънката с кайма по 2 супени лъжици, поръсваме с кашкавал и 1-2 лъжици от соса. Завиваме на топка и редим в тавата. Така пълним и останалите палачинки, като оставим по малко сос и кашкавал.
След като всички топки са подредени в тавата, поръсваме с останалия сос и отгоре слагаме кашкавал. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до запичане на кашкавала.
Сервираме топли палачинковите топки!