Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Леки гювечета с патладжан

Леки гювечета с патладжан

cosmopolitan88cosmopolitan88
Новак
61114
Леки гювечета с патладжан3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Леки зеленчукови гювечета за обяд и вечеря - вкусотийка!"

Необходими Продукти

  • патладжан - 6 бр. средна големина
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • зелени пиперки - 2 бр.
  • домати - 2 бр. средна големина
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 6 бр.
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на кубчета, посолява се и се оставя да си пусне черната вода. Гъбите се нарязват със същата големина, доматите, лукът и пиперката - на ситно. Морковите се нарязват на колелца.

Гювечетата се намазняват с олио. Подреждат се патладжаните, гъбите и другите зеленчуци и се овкусяват със сол и червен пипер.

По желание може да се добави и люта чушка. Поръсват се с кашкавал и се захлупват с капаците.

Пекат се в студена фурна 15-20 мин , докато се разтопи кашкавалът. Чукват се яйцата, пак се захлупват гювечетата и се пекат още 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За 15 ми не ми се вярва да стане не са обработени зеленчуците
01.02.2024 06:39