Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени картофи»Андалусийски картофи на тиган

Андалусийски картофи на тиган

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Андалусийски картофи на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Може да сте чували за тях, но докато не ги опитате, нямате представа за каква вкусотия говорим"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. средно големи
  • чесън - 2 скилиди
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кайенски пипер - 1 /4 ч.л.
  • кимион - 2 щипки
  • риган - 2 щипки
  • бял оцет - 1 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват. Нарязват се на шайби около 0.5 см. Поставят се в тиган със сгорещен зехтин на умерена температура. Изпържват се, изваждат се и се посоляват. Оставят се настрана.

Мазнината от тигана се отстранява с изключение на 3 с.л.

Добавя се чесънът, нарязан на фини филийки, и се запържва за кратко, само докато омекне. Изважда се и се поставя в хаванче и се счуква на пюре.

Прибавя се риган, двата вида пипер, кимион и сол и отново се счуква в хаванчето, докато се смесят съставките. Добавя се водата, оцет и се разбъркват много добре.

Картофите се връщат в тигана и отгоре се излива сместа от хаванчето, разбърква се и се оставя на умерен котлон за около 5 мин или докато течността почти се е изпарила и е останала само мазнината.

Източник: Recetas de Marlis

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: