Начин на приготвяне
Заливам ориза с 2 ч.ч. вода, добавям сол и варя докато се изпари водата.
Заливам готовия ориз с млякото (без една чаша) и оставям да се да се вари докато млякото се изпари, след готовност оставям да се охлади добре.
В тенджера на слаб огън разтопете захарта - това ще придаде лек карамелен аромат на крема, ако пък сте почитатели на карамела, може и повечко да я карамелизирате.
Прибавям и ванилената захар и разбърквам добре. Разбърквам нишестето с малко вода, за да стане на каша.
Загрявам нишестето и добавям разтопената захар и отделената 1 чаша мляко, бъркам докато се сгъсти за около 2 минути и отстранявам.
Бъркам сметаната с миксера докато се получи твърда пяна, добавям ориза и отново разбърквам, добавям нишестето и захарта и отново бъркам. Разпределям крема и украсявам със цветен сладък ризон.