Начин на приготвяне
Този сладкиш е за тези, които не могат без сладко, но се стремят да намалят консумацията му. Ако все пак си позволявате повечко въглехидрати, може да използвате подсладител - стевия, мед, фурми.
В блендер начупваме бананите на парченца и добавяме всички продукти без кокосовото масло - яйцата, кокоса, рожковото брашно, суровото какао, бакпулвера, ванилията, канелата и киселото мляко. Блендираме.
Ако блендерът е с по-слаба мощност, разбъркайте на 2-3 пъти, за да се размесят добре продуктите. Трябва да се получи смес със нормална гъстота за кекс.
Намазваме бъркалките на хлебопекарната добре с кокосово масло и изсипваме получената в блендера смес във ваничката на машината.
Избираме програма КЕЙК с препечена коричка и стартираме. На моята хлебопекарна програмата е с продължителност 150 минути.
Изчакайте сладкиша да изстине за да се стегне и тогава го извадете от ваничката.
Лесен, бърз и непретенциозен сладкиш, наподобяващ брауни по мое мнение.
Да ви е вкусно!